καρύδα για γλαστράκι
Λοιπόν συνεχίζουμε την Arte Povera και τις ιδέες με απλά υλικά που υπάρχουν γύρω μας και τους δίνουμε νέες χρήσεις. Πάντοτε όμως επιδιώκοντας το αποτέλεσμα να είναι στο μέγιστο βαθμό καλοδουλεμένο και όσο το δυνατό άψογο (άλλωστε αυτό είναι και γενικότερη καλλιτεχνική και κατασκευαστική αρχή που ακολουθώ και στο βαθμό που γίνεται παρουσιάζω στο sxediokaikataskeves.
Αυτή τη φορά το υλικό μας είναι μισή καρύδα. Μάλιστα είχε ραγίσει και χρειαζόταν κόλλημα (χρησιμοποιήθηκε για αυτό ενισχυμένη κόλλα 2 συστατικών) και τις έλειπε ένα κομμάτι οπότε χρειάστηκε να φτιαχτεί κάποιο υλικό για να συμπληρωθεί στο σημείο αυτό (περίπου 3 cm). Για το λόγο αυτό πειραματίστηκα με ένα στόκο που έφτιαξα από κόλλα βινυλίου και χώμα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.
Η βάση είναι ένα περίσσευμα από ένα χαλασμένο ινδικό κηροπήγιο. Στο κάτω μέρος έχει μπει ύφασμα για να μην γδέρνει τις ευαίσθητες επιφάνειες.
Η επιφάνεια του χώματος έχει σκεπασθεί με μούσκλια για διακοσμητικούς λόγους αλλά και για συγκρατεί το χώμα και την υγρασία του (το πότισμα γίνεται σπάνια, κατ΄ ουσίαν έχουμε φτιάξει μία σύνθεση με ένα ανθεκτικό και σταθεροποιημένο φυτό σαν και αυτά που πωλούν σε αρκετά ακριβές τιμές)
Στις δύο αυτές φωτογραφίες φαίνεται καλύτερα το υλικό της καρύδας (στην αριστερή) και μία από τις ρωγμές που έπρεπε να επισκευαστούν και στη δεξιά φωτογραφία και στο δεξί μέρος της καρύδας ο επιτυχημένος στόκος από κόλλα βινυλίου και χώμα.
Υλικά: μισή καρύδα, κόλλες, ύφασμα, χώμα, μια μεταλλική βάση
Κόστος: 0 € Χρόνος: αρκετός. Το αντικείμενο έχει αρκετό βάρος για να μπορεί να στηριχθεί στον ποδίσκο. Συνεπώς η στήριξη θέλει δουλειά. Ομοίως και τα τελικώς επιτυχημένα πειράματα με τον χωμάτινο στόκο, αλλά και οι κολλήσεις στα ραγίσματα κλπ. Το πιο εύκολο είναι η φύτευση του παχύφυτου: ανοίγουμε μια τρύπα και το βάζουμε μέσα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου